Ambasadori

Sorin Părău


Pionier al MTB-ului din România, hațeganul Sorin Părău, ia cu asalt potecile Prologului într-o frumoasă zi dinaintea Crăciunului. Dacă dorești să te dai pe aceleași trasee alături de Sorin, te așteptăm între 23-26 iulie 2020 pentru a participa la prima ediție oficială a concursului Țara Hațegului MTB Stage Race!

Suzanne Hilbert


"Sper ca inițiativa organizatorilor să se concretizeze într-un concurs pe etape în viitor. MTB-ul romanesc ajunge la maturitatea necesara pentru a ‘savura’ astfel de competiții; exista o masă tot mai însemnată de sportivi care se antrenează consecvent și structurat, condiții necesare parcurgerii unei curse pe etape. În același timp, existența unui astfel de obiectiv în sezonul competițional atrage după sine o motivație mai mare decat orice concurs de o zi. Cele cateva zile de concurs legate îți dau ocazia să înveți foarte multe lucruri despre tine, despre echipamentul tău, despre gestionarea unor situații neprevăzute, despre partenerul tău și sunt o experiență sportivă și de viața foarte condensată, pe care altfel poate nu ai ocazia să o dobândești decât în ani."

Suzi 4

Vlad Sabău


"Poate suntem departe de vârful acestui sport, dar cu siguranță mountainbike-ul este pe drumul cel bun. O cursă pe etape, cu un coechipier este cel mai bun mod de a testa toate limitele: atât pe ale tale cât și pe ale colegului ca un grup dar și a echipamentului. Pregătirea începe cu mult înainte de eveniment și trebuie luate în calcul o grămadă de alți factori externi. Trebuie testate diferite situații și variabile astfel încât în timpul etapelor să poți trece peste orice posibilă dificultate. Un stage race este fix ceea ce are nevoie orice mountainbiker de anduranță pentru a se autodepași."

Paul Muntean


"Țara Hațegului MTB Stage Race contribuie la ascensiunea conceptului de stage race pe echipe din România, însă pentru mine are o semnificație aparte deoarece se desfășoară în zona în care mi-am descoperit pasiunea pentru MTB. 4 zile de trasee spectaculoase, tehnice, pline cu adrenalină, care cu siguranță vor pune la încercare deopotrivă sportivii amatori cât și cei profesioniști. Ne vedem la Hațeg în perioada 23-26 iulie! Accepți provocarea?"

Paul 2