Noutăți


Update 08.07.2020:

Revenim cu mult așteptatele informații despre trasee. Ploile abundente din ultima perioadă au creat probleme pe câteva sectoare de drumuri forestiere, fapt care ne-a determinat să reluam toți cei 250km de trasee pentru a verifica/remedia problemele. Astfel am preferat să oferim aceste date mai târziu asigurându-ne în primul rând că sunt conforme cu situația de la fața locului. Cifrele pot să sufere mici modificări în funcție de modul în care se remediază problemele de către autorități zilele acestea.

1. Prolog - 23 iulie ora 16:00 (point-to-point, start din centrul orașului Hațeg, finish în basecamp (Stadionul Sântămăria Orlea - la 1km de Hațeg), contratimp pe echipe cu plecare la 1 minut distanță): ~25km cu 1000m diferență de nivel

2. Etapa 1 - 24 iulie ora 09:00 (circuit, plecare/finish satul Ohaba-Ponor): 92km cu 3200m diferență de nivel

3. Etapa 2 - 25 iulie ora 09:00 (circuit, plecare/finish satul Hobița): 75km cu 2500m diferență de nivel

4. Etapa 3 - 26 iulie ora 09:00 (circuit, plecare/finish satul Sarmizegetusa): 50km cu 2000m diferență de nivel

Traseele în format .gpx și profilele cu elevația se vor trimite pe e-mail în zilele premergătoare evenimentului doar concurenților înscrisi și confirmați!

Pentru a ajunge la locurile de start ale etapelor se face un drum cu mașina personală de aproximativ 15-20 minute față de orașul Hateg.

Ședințele tehnice au loc în fiecare seară între 22-25 iulie începând cu ora 21:00 la basecamp (Stadionul Sântămăria Orlea - https://goo.gl/maps/1gzn784ck8R4xiij7 ). Ședința tehnică pentru Prolog se va repeta și în 23 iulie ora 15:30 la locul de start din centrul orașului Hațeg (Colegiul Național I.C.Brătianu - https://goo.gl/maps/SyxYv8VwWay7mj826 ) pentru cei care ajung în zonă doar în prima zi a concursului. Prezența la ședințele tehnice este obligatorie pentru a putea lua startul în etapa respectivă!

Alte detalii despre facilitățile din basecamp, trasee, regulament etc vor fi anunțate pe această pagină curând!

Vă mulțumim!

Echipa Țara Hațegului MTB Stage Race

 


Update 16.06.2020:

Anunț important!

În urma consultării cu reprezentanții FRC am ajuns la concluzia necesității unei legitimații FRC aferentă sezonului 2020 valabilă pentru toți participanții, indiferent de categorie! Legitimațiile se pot procura facil prin intermediul FRC, având inclusă și asigurare personală sportivă! În lipsa legitimației se poate participa doar cu adeverință medicală valabilă de la medicul de familie/medicul de medicină sportivă în care se specifică “clinic sănătos, apt sport - ciclism” + asigurare personală pentru sport - ciclism montan, valabilă pe parcursul celor 4 zile de concurs, 23-26 iulie 2020! Recomandăm totuși prima variantă, a legitimației FRC, care include toate aceste facilități și care poate fi folosită și la restul competițiilor FRC din calendar!

——

Premii Elite Masculin:
Locul 1 - 800€/echipă
Locul 2 - 600€/echipă
Locul 3 - 500€/echipă

——

S-a creat categoria Feminin Open (s-au comasat categoriile Elite Feminin cu Amatori Feminin, având doar o echipă înscrisă până în acest moment).

——

Mai sunt doar 2 săptămâni în care se mai pot face înscrieri și plăți! La 1 iulie tragem linie, mulțumim pentru înțelegere!

____

Recomandăm rezervarea de acum pentru pensiuni/hoteluri în zonă, acestea începând să se ocupe deja! Pentru informații în acest sens vă stăm la dispoziție, vă rugăm să ne contactați prin mesaj privat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ecothr/ sau la telefon (0747) 779 769 - Anca Rusu, manager “Destinația de Ecoturism Țara Hațegului - Retezat”.

___

Informații despre trasee/distanțe/elevație pentru fiecare zi în parte vor fi anunțate curând!

___

Pentru orice altă informație nu ezitați să ne contactați prin mesaj privat, mulțumim!

Echipa Țara Hațegului MTB Stage Race

 


Semne bune a̶n̶u̶l̶a̶r̶e̶ anul are!
 
"În ce privește competițiile sportive, avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar - atenție! - pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori."
 
 
𝗖𝗼𝗻𝗳𝗶𝗿𝗺𝗮̆𝗺 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 - 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟮𝟯-𝟮𝟲 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 𝗿𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗲 𝘃𝗮𝗹𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮̆ 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗧̦𝗮𝗿𝗮 𝗛𝗮𝘁̦𝗲𝗴𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗠𝗧𝗕 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗲 𝗥𝗮𝗰𝗲! 𝗩𝗮̆ 𝗮𝘀̦𝘁𝗲𝗽𝘁𝗮̆𝗺 𝗰𝘂 𝗱𝗿𝗮𝗴 𝗰𝗮 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗻𝘁̦𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶!
 
𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝗲𝗻𝘀, 𝗽𝗿𝗲𝗹𝘂𝗻𝗴𝗶𝗺 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗰𝘂 𝘁𝗮𝘅𝗮̆ 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺𝗮̆ (99€ /persoană) 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝗮 𝟬𝟭.𝟬𝟳.𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟬:𝟬𝟬! 𝗗𝘂𝗽𝗮̆ 𝟬𝟭.𝟬𝟳.𝟮𝟬𝟮𝟬 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗽𝗹𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗻𝘂 𝗺𝗮𝗶 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲! 𝗩𝗮̆ 𝗺𝘂𝗹𝘁̦𝘂𝗺𝗶𝗺 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶̂𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲𝗴𝗲𝗿𝗲!

Dacă din varii motive evenimentul va fi anulat, participantul poate alege una dintre următoarele variante: rambursarea integrală a taxei de înscriere sau păstrarea înscrierii pentru o ediție ulterioară. Mulțumim!


Pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi informații despre concurs vă rugăm să ne urmăriți pe pagina de facebook a evenimentului: